19.7.2009

Matkalla Norjassa osa 8

lauantaina 18.7.2009


Matkasimme tänään Örnesistä Sörfjordmo'hon 200km.

Aamiainen Hotelli Örnesssä oli vaatimattoman sorttinen. Kaikkea oli hyvin niukasti esillä ja kaikki voit ym levitteet oli kertakäyttöpakkauksissa. Joten niistä syntyi melkoinen kasa lautaselle, so so so – ei kuulu nyt ympäristöystävällisen hotellin maineeseen.
Eki kiristeli kettinkejä, olihan niillä jo ajettu 2000 kilsaa tällä reissulla ja minä yritin saada levinneet tavarani takaisin laukkuihin. Ei huolta, sillä nyt oli lämpötila 13,4 lähtiessä. Kaikki päälle ja loput vasempaan kainaloon…

Oli harmaata ja matkan aikana vain vähän tihkua jossain. Lämpötilan keikkuessa 13- 14 välillä ja tunneleissa putosi jopa 10,5.

Koko päivän sain pitää järkkärikameraa kaulassa sateesta ei ollut huolta. Mutta viima vaati vaihtamaan kunnon ajohanskat päälle. Kuvaaminen on silloin hankalampaa. No päivän maisema-anti oli tänään huomattavasti vaatimattomampi edellisiin päiviin. Osa syynä voi tietenkin olla erilainen alue, mutta ennen kaikkea alhaalla roikkuvat pilvet ja harmaa sää.


Alkaa puuduttamaan jo vaihtelevat näkymät, että väsyttää jo takapenkilläkin. Onkohan tullut jo
vuono- ja vuoriähky?

tänään oli useita tunneleita, kolme isompaa siltaa.

Saltstraumen vuonossa sillan alla on maailman kovin vuorovesivirtaama, se on kuin koski ja näyttää olevan kalastajien suosiossa. Myös elämysmatkoja tehdään tälle virralle. Niitä näkyi olevan useita veneellisiä liikkeellä.


Yksi isompi kaupunki Fauske bongattiin keksiostoksilla käydessä ja taas huomattiin, että tämä on yksi niistä Norjan harvoista kunnista, joissa ei saa myydä olutta kuin omista olutkaupoista…
Saavuimme Kobbelv Vertshus- hotelliin joskus neljän maissa.

Hotellin piha aivan täynnä autoja jonkun yksityispippalon takia. Sitten hotellilla sellainen moka, ettei huone ollutkaan siivottu. Odottelua vähän aulassa ja sitten taloksi ja taas seuraavan hotellin varaaminen.
Iltakävelyllä rannassa ja lähialueella.

Hotellin vieressä kohisee komeat kosket, näin kuivallakin kesällä oli vedessä pauhua.Lämpötila aika matala…


ja pihalla tuoksuu tämä valkokukkainen pensas

Ei kommentteja: