20.7.2009

Matkalla Norjassa osa 9

Sunnuntaina 19.7.2009- Narvik 200 km'


Hotellissa aamu valkeni aurinkoisena ja maisema oli upea.

Aamiainen oli norjalaisittain runsas ja aamiaisella oli etupäässä sukujuhlia viettäviä norjalaisia. Aamiaisen saimme nauttia auringonpaisteessa ja miltei 100 desibelin koskenkohinassa terassilla.
Saimme kuulla myös paikan sotahistoriasta ja hotellin alla sijaitsevasta rautatietunnelin alusta. Hitlerin suursuunnitelmasta rakentaa rautatie välille Fauske- Narvik- Kirkenes mahdollisimman nopeasti. Mutta tämä suursuuntainen projekti jäi tällaisiksi pieniksi tunnelin pätkiksi näillä alueilla. Nykyisin tunnelissa vietetään tunnelmaillallisia.
Matkalla oli taas maisemia, nyt vain enemmän pusikoita ja pajuja kuin tuolla etelämpänä.


Ajoimme kuutostietä ylöspäin ja havaitsimme että on tällekin valtaväylälle vaikka minkälaista mutkaa ja hidastetta.

Luolaa ja maisemaa, mäkeä ylös ja alas sekä sillanpätkää ja pitkää.

ja kyläkrouvia, joka saa minulta vain yhden miseliinin,joka tarkoittaa aja ohitse. Niin onneton tarjonta ja huono palvelu ja alaikäiset töissä...


Lautalle menossa


Lauttamatkalla kuvasin sinisenä horisontissa siintävät Lofootit, jotka jätimme suosiolla seuraavaan kertaan .

Lauttamatkan päässä olisi ollut Lofootit ja mahdollisuus nähdä valaita. Mekin näimme yhden kuivalla maalla.


Paljon kulki moottoripyöriä tielläMaisemat


Ennen Narvikia on taas hieno ja korkea silta yli vuonon ja vielä uudenaikainen tunneli kokea.
Narvikissa saavuimme hotelliimme Nordtjärna, jonka ristimme hotelliksi Pohjantähteet nähtyämme hotellin vähän yli menneen ulkoasun. No halpa hotelli 850 kruunua yö aamiaisen kera ja lupaili vielä että saadaan olla toinenkin yö.

Hotelli osoittautui 1970 rekennetuksi ja sama omistaja-vetäjä on sitä vetänyt ja siltä näytti. Ensimmäinen hotelli, jossa piti ihan oikeasti kirjoittautua sisään lomakkeella. ja emännällä oli kassakonekin joka teki kopiot kuittiin kuin neljäkymmentä vuotta sitten, hotellin harmaatukkainen emäntä ja välillä käytävässä valkohapsinen isäntä näyttävät olevan aina töissä respassa, aamulla ja iltayöstä koko ajan.
Tähän samaiseen hotelliin viereen parkkeerasi meidän lisäksi 6 suomalaista moottoripyörää. Kaksi viimeistä oli matkalla Altasta kokoontumisajoista ja saivat hotellin viimeisen tupakoivien huoneen.

Narvikista bongasimme hienon näköalapaikan läheltä gondoolihissejä ja saimme saksalaisen turistin ottamaan tämän kuvan meistä

Löysimme hyvän pizzapaikan, jonka palvelu ja hinta-laatusuhde oli paikallaan. Ensinnäkin viihtyisä paikka ja maukas ruoka. Viisi miseliiniä.


Narvik on toisen maailmansodan melskeessä tuhottu täysin, siksi täällä on rauhan ja uudelleen rakentamisen muistomerkit keskustassa,
kuten myös kaupungin ympäristöstä löytyvät sotamuistomerkit.
Matkaa on kotiin

Ei kommentteja: