22.4.2011

Voimalaitos-lenkki: noin 180 km


Pitkäperjantai lämpeni kymmeneen asteeseen ja Pekkakin soitteli hakeneensa moponsa esille. Siispä etelän suuntaan .
Ja kuvista näkyy mitä kautta  matkamme  meni. Ajelun nimi olkoon vaikkapa voimalaitos-koskien lenkki . 







Ja pyörähdimme Napapiirin moottoripyöräilijöiden kerhotiloilla moikkaamassa kevätpuuhissa olevia harrastajia


Ja sitten kotiin Itäpuolen tietä  ja Ounasjoessa Tapionkylän kohdalla jäät ovat ryskäneet jo monin paikoin kasaan.  

Tänään ei ennättänyt oikein kuvaamaan!  siis rauhassa. Vauhdissa takapenkiltä ei tuu hyviä kuvia.  Minulla oli  tällä kertaa pienempi kamera 450EOS - ei se ole niin hyvä kuin D7 - mutta olihan se kevyempi ja pienempi kooltaan.

20.4.2011

Siltojen lenkki - 60 kilometriä

Siivouspäivääni kuuluikin mukava pärtsäysreissu, kun kuskilta muut harrastukset eivät onnistuneetkaan tänään... Iltapäivä oli jo pitkällä kun pääsimme Hondan selkään. Niin olihan meillä tosi tärkeä asia toimittaa kaupunkiin, ettei nyt ihan tyhjää ajella... Me veimme hirvenlihaa erääseen puolituttujen taloon ilmoittamatta ja yllättäen. Talonväki taisi siinä säikähtää kun päristimme  heidän aavistamatta pihaan. Arvelivatkohan että nyt on helevetin enkelit liikkeellä. Hihii korkeintaan helvetin rinkilöitä...
Rautatiesilta Kemijärvelle
niin juna kulkee ylhäältä

 No siitäpä sitten Rovaniemen kaupungin halki ja ajelimme isomman siltojen lenkin täältä kaukaa kiertäen. Ja katsastimme Valdemarin rannassa Kemijokea ja Jätkänkynttiläsiltaa ja kevään  etenemistä.



Jätkänkynttilä




Rupatellaan siellä

Ja täällä varoitellaan heikoista jäistä!

 

Upsista nyt on taas toinen rautatiesilta se onkin sama rata mutta nyt kulkeekin vieressä.


Ja Tapion sillaltakin näkee että jäät ovat osittain koskipaikoissa jo lähteneet irti.  Tänä vuonna jäitä ei ehditty sahata lainkaan.



Siltojen lenkki teki noin 60 kilsaa kaunista säätä  ja +8 asteen lämpöä. Saa siinä olla vielä kunnolla lämmintä päällä. Tässä kierroksessa oli jo ihanan keväinen tuntu...