21.7.2011

Pyrähdys Lofooteille: osa 2

Aamu Bjerkvikissä oli sumuisen tuhnusateista ja asteita kokonaista 11,8 hotellin ikkunasta katsottuna. Mopon mittari näytti 13. Siis lämmintä päälle ja tuntuikin että meillähän on laukuissa jopa tyhjää tilaa.


Matka kohti Svolvaeria eli 250 km taittui mukavasti kuutta seitsämääkymppiä ajellen. Alkumatka oli leveää uuutta tietä ja tunneleita, ensimmäinen tunneli  oli huisin pitkä 6,4 km sitten monta ja monta lyhyempää ja yksi tunneli tuli meren alitse. Tunneli meni selkeästi alamäkeen ja sitten taas ylämäkeen ja ulos.
Niin ja kun lukemassa noita  paikallisia isoja tienvarsien turistikarttoja, ne eivät pitäneet enää paikkaansa, sillä tuo uusi tie oikaisee, eikä Lofoottien kärkeen tarvitse enää kulkea lautoilla. Olemme tänään katsoneet kolmekin karttaa eikä niissä  ole Kuningas Olavin tietä merkitty ... Nämä monet monet tunnelit ja uutukaiset sillat ja erittäin hyvä tie kulkee asumattomien maisemien läpi - niin ettei sitten tällä pätkällä ole yhtään huoltoasemaa ei kahvilaa.

Jos matka oli sumuisen tuhnuista kirkastui sitten matkan edetessä ja hienoja maisemia aah ja  ooh oli koko ajan.


Taukopaikalla toinen tutkii karttaa ja minä kuvaajana ihmettelen läheistä pikkukoskea tai sitä miten horsmat ovat täällä näin raikuvan punaisia.Ja pienet jalottelutauot voi käyttää kuvaamistarkoitukseen.Svolvaerissa tankilla törmäsimme kolmeen nuoreen motoristiin Oulusta päin tulossa, joilla oli ihan toinen tahti ajaa kuin meillä eli he ajelivat päivässä Lofoottien kärkeen ja takaisin. Ai niin kuva, päivitän tämän postauksen kuvilla myöhemmin huonojen yhteyksien vuoksi.
niin nämä motoristit olivat tosi pikaisella visiitillä Oulusta
Me löysimme hotellimme Auroran jo kolmen aikaan ja sitten meillä oli aikaa käpeksiä turisteina pikkukaupungin keskustassa. Tämä oli ainoa hotelli, jossa oli vapaita huoneita jäljellä Booking comin kautta 70 km säteellä.Tämä hotelli oli saanut siinä vielä huonot pisteet. Mutta  minä en voi valittaa muuta kuin hintaa 1300 NOK per yö!!! (168€!!!) Sillä tämä huone on aivan juuri remontoitu kokonaisuudessaan. sisustus on vielä kesken ja ainakin tämä huone on tilava! Tässä hotellissa olis ollut toki 1100 kr huoneitakin, mutta ne oli kyllä haukuttu netissä että menin varaaman tämän kalliimman.  Suomessa tällä hinnalla voi olla kaksikin yötä hyvätasoisessa Scandicissa...

Hotellissa on langaton verkko, mutta heikkotehoinen. Pitäisi mennä tuonne respaan tai ravintolasaliin enpä taida yöpaidassa sinne mennä.en.
Lofootit haisee--- eikun tuoksuu kuivatulle turskalle

Norjan kruunu on nyt niin kovassa hinnassa että hirvittää, joten eurolla matkustaessa kaikki on turkasen kallista. Ja olemmehan Norjassakin yhdessä kalleimmista ja suosituimmista turistipaikoista. Emme sittenkään menneet respan suosittelemaan ravintolaan, jossa halvin ruoka näytti olevan yli 35 euroa annos, kun torin reunalla sijaitsevaan pizzeriaankin meni 50 euroa, tosin otimme siihen 2 olutta ja viinilasillisen. Halvin pizza oli 90NOK eli yli 11 euroa. No Rovaniemellä Mia Mariassa sai viitosella joku aika sitten niin ison pizzan että puolet sai vielä viedä kotiin evääksi.
Svolvaerin taustalla on tämä kallio vuori Svolvaergeita, jolle uskaliaimmat kiipeaää ja tuolla ylhäällä hyppäävät kiveltä kivelle.  Optiikkani ei riittänyt tämän pitemmälle, mutta kas vain kaksi kiipeilijäähän siellä onkin, keltatakkinen ja punatakkinen. Ei niitä paljain silmin kaupungista katsellessa edes  huomannut
turistibusseja ja hyvähintainen rorbu-hotelli

Ai jai jai "laivakoira" pulassa uikuttaa!  Koira oli poijuun talutushihnalla kiinnitettynä. Koira oli hypännyt tähän ankkuroidun laivan kaiteelle, joka heilui tuulessa välillä kauemmaksi koiran takajalat aivan laiturin ulkolaidass, eikä koira päässyt enää takaisin. Milloin tahansa se olisi voinut pudota tuohon väliin joten Eki-setä pelasti eikä vieras koira puraissut!!!
 
Se mitä tässä ihmettelee. Ulkona on tuikea merituuli joka menee luihin ja ytimiin ja mittarikin näyttää vain 13 astetta niin paikalliset katsovat säätä kalenterista ja kulkevat sortseissa, joku ajeli peräti avoautolla..

Huomenna olisi tarkoitus suunnata niin pitkälle länteen kuin tietä piisaa ja tulla takaisin samaan hotelliin, sillä yöpymispaikat ovat vähissä...

Kuvia lataan suosiolla huomenna sillä näin heikolla yhteydellä ei takuulla onnistu. Kokeilin ei onnistunut


Mutta nyt kotoa käsin latasin kuvat ja vaikkapa viimeiseksi kuva  Svolvaerin satamassa ankkurissa olevasta meripelastusveneestä.  Kaptein Skaigen jonka kunniataulussa laiturissa luki, että se on pelastanut 91 henkeä sekä 36 haaksirikkoutunutta venettä pelastanut merihädästä ja avustanut 3639 henkeä merellä.

Pikkupäivämatka Bjerkvik- Svolvaer 220 km.   Tähän kaupunkiin ja sen ympäristöön täytyy tutustua...

Ei kommentteja: