22.5.2011

Kuukauden ajotauon jälkeen - Kolarissa ei kolarissamaamies pellollansa kerää pois paalejansa
Pohjoisessa on ollut viileitä päiviä kuin sadepäiviä ja itsekin kävin viikon Välimerellä hytisemässä - mutta tänään pääsin jälleen Varaderon takapenkille.  Suuntana olisi  "nuuskakaira" sillä oli luvassa mukava mopokeli. Eli ensin Sinetän Seon kautta kohti Pelloa. Kirkon kohdalla bussipysäkillä katseltiin karttaa....ja  samalla  otin erilaisen kirkkokuvan.


 ja tästä oli nyt tarkoitus lähteä ajelemaan "Lohitietä" kohti Kolaria. Tämä Lohitie seurailee koko ajan Tornio-Muoniojokea ja kylissä huomasi, kuinka tärkeä nousulohi olisi paikallisille. Se tuo turisteja ja tuloja tänne syrjäseudulle, sillä matkanvarrella oli monen monta majoitusyritystä. Yksikään ei näistä ollut vielä auki, sillä sesonki ei ole alkanut.

Lappean loma - terassiko auki? No ei ollut vielä
Lohiveneet odottelivat soutelijoita


Mittari varjossa

mopoturisti- blogin kirjoittaja

Kun ei tämän väylän varrella ollut kahvittelupaikkaa auki, ajelimme Kolariin - nukkuvaan maalaiskirkonkylään.  Ensimmäinen ajattelemamme paikka ei ollut auki sunnuntaina, joten jouduimme palaamaan cityn pizzeriakeskittymään (2kpl) Valitsimme paikan aurinkoiselta kadun puolelta ja ostimme pizzan puokkiin  8eurolla. Pizza oli maistuva, ohut pohja ja runsaasti täytettä; siisti paikka, hyvä palvelu ja terassin viereen sai mopon ja terassi oli auringossa. Kahvipullaakin oli tarjolla. Näitä minun arviointi "miseliinirenkaita" tälle paikalle  heruu mukavasti 3 ja puoli - kenties 4.

Täältä terassilta näppäsin valokuvan  kilpailevasta yrityksestä Nuuskakaira-ravintolasta, jossa kuvattiin Napapiirin sankarit elokuvaa.  On muuten  hauska elokuva!!!

Matka Jatkuu....  ja piipahdimme Kolarin vanhaa kirkkoa kuvaamassa
 ja sitten oli suuntana kotiinpäin mutkan kautta päällysteitä pitkin eli Kurtakko- Kaukonen- Alakylä- Lohiniva- Tapio


Oi miten upean värinen hylätty talo

Muuten tämä pätkä oli kyllä tylsäääää mutta avohakkuuaukean kohdalla vauhdissa kuvattu Ylläs

Lohihovin kotitekoiset kahvipullat.

Matkan varrella huomasimme että paikoitellen koivuissa ei näkynyt lainkaan vihreää, osassa hiukan, mutta meillä kotona kevät on tällä mallilla jos mitataan pihakoivun lehtien koolla.

2 kommenttia:

Heidin Mummola kirjoitti...

Heii! Tuon turkoosin talon olen myöskin kuvannu toissa kesänä ko olin lomittamassa siellä päin :) aivan ihana talo päältäpäin ainaski! Hienoja kuvia muutkin!

Anonyymi kirjoitti...

Jo vain mukavasti kirjoitat. Joka päivä on käytävä tekstisi lukemassa. Hyvää jatkoa...!