29.4.2009

toinen keikka

25.4.
Joet ja järvet ovat jäässä. Ounasjoki on sahattu männä viikolla. Pelloilla alkaa olla ensimmäiset pälvipaikat, lunta on vielä paikoin yhtenäisinä kenttinä. Kelkkareittien kunto näyttää kyllä loppuneen täysin. On siis aika aloittaa mopoharrastukset ja lynxit saa siirtää talliin.

Minulle Toinen keikka mopon päällä tälle keväälle.

Naisen ainainen kysymys. ” Mitä panna päälle?”
Mittari pyörii 10 asteen tuntumassa? Ja olen vilukissa. Kokeilen nyt ekakertaa ohuen ohutta bambu-alusvaatekerrastoa sen päälle fleesekerrastoa, ohutta windstopper pukua, ohutta akryylipuseroa ja päälle vuorellinen koretex-puku. Jalkineiksi motskarikengät (pitäisi uusia) ja feelmax- varvassukat ja ohuet urheiluvillasukat. Pukemiseen meni tottumattomuuttaan pitkä aika,” mikä mättää menitkö nukkumaan takaisin?”
Tarkenin hyvin, jotain saattoi olla liikaakin tai jotain väärää sorttia. Varpaat olivat kylmän hikiset, varvassukat eivät tällä kelillä olleet järkevät, puuvillaa, bambua ja villaa ovat lämpöisempiä tälle kelille meille viluvarpaille.


Ajelimme Vanttauskosken baariin MikaKoon. Ajoimme ympyrälenkin Koskenkylänkautta Körköntie oli paikoitellen sulamisvesistä märkä ja routavaurioita oli loppumatkasta. Eli pidä kiinni pelkokahvoista yllättäviin pomppuihin
Ihastelin, ihmettelin taloarkitehtuuria ja näin kevään ensimmäisiä lehmiä ulkona ja sonneja märehtimässä navettansa vieressä. Lannan hajukin löyhkäsi jossain kilometritolkulla. Ihmeteltiin Syväojan kohdalla jotain lankuista rakennettua levikettä. Työmaa vissiinPilkkijä nautiskeli pilviverhon takaa hömöttävästä auringosta Vanttauskosken voimalaitoksen vieressä jäällä. siellä lentää poukkoili västäräkki lämpimillä kivillä. Kyläteillä ajeli vastaan polkupyöräilijöitä ilman lakkia ja ilman kypärää.
Vanttauskosken MikaKo ravintola on yhdistetty ST1 huoltoaseman yhteyteen ja sieltä voisi ostaa vaikka raivaussahan edulliseen hintaan. Jaa miten sen kuljettaa motskarin kyydillä? Yksinkertaista emäntä ottaa sahan syliin ja taakse laitetaan kyltti ”LEVEÄ KULJETUS”… Saha jäi vielä kauppaan


MikaKo Ravintolassa oli ystävällinen palvelu. Paikka oli siisti ja puhdas ja viihtyisä. Ruokaillakin voisi ja kesällä on sitten terassi käytössä mikä näissä kamppeissa on pelastus kesähelteillä. Tuleekohan niitä tänä vuonna? Niitä helteitä nimittäin… Meille kelpasi tällä kertaa munkki kahvit ja tee rahkahedelmäkakkupalan kera. Hintaan 7,30. Formulan aika-ajoja pystyi seuraamaan tai seiniltä pongata hienoja valokuvia Korouman jääkiipeilystä.
Tämä on hyvä pysähdyspaikka.


Jos haluan täysin oman arvioni paikasta Se saa siis minulta 4 miseliinirengasta. (myöhemmin lisään ne rengaskuvat tähän)
Pieneen vessaan oli kätevästi toiselle seinälle laitettu peililaatat...sai otettua osaomakuvan ja näkee miten saa nuo haarniskahousut takaisin paikoilleen. tästä plussaa


Kotimatka tulikin joutuisammin, mutta takapenkkiläisenä minua alkaa väsyttää joko se raitis ilma tai unettava suhina. Paikat oli myös puuduksissa ja jäykkinä.
Kilometrejä tuli 160.

Ei kommentteja: